Viking Aqua har ansatt direktører for fiskevelferd og teknologi

Sorry, your browser does not support inline SVG.
Viking-Aqua-Press.jpg
Viking-Aqua-Press.jpg
Written by: Viking Aqua AS
22. juni 2022 12:34
Vi har fått den kompetansen vi drømte om
Cropped_BH.jpg

Borghild Hillestad, Fiskevelferdsdirektør

Viking Aqua i Gulen har de siste månedene jobbet med å rekruttere flere spesialister til sitt team. Fiskevelferdsdirektør og CTO er nå i boks. Vi har jaktet på personer som kan kombinere unik kompetanse og erfarenhet med visjoner og nysgjerrighet. Vi vet at dette utgjør en svært begrenset gruppe og er derfor overveldet over responsen vi har fått.

Å få være med på å bygge verdens mest bærekraftige og teknologiske landbaserte oppdrettsanlegg i nærheten av verdens fiskehovedstad er tydeligvis en reise mange ønsker å være med på. Vi stilte strenge krav både til utdanning og erfaring, og følte at vi fikk veldig gode svar på dette. Vi ser veldig frem til at de nye slutter seg til vårt allerede kompetente lag, og blir med på å kvalitetssikre prosjektet inn i byggestarten.

Anlegget som bygges i Skipavika vil bli landets største produsent av laks på land. RAS teknologien og et avansert driftssystem krever spisskompetanse og erfarne folk i nøkkelroller som er vant å levere under press. Byggingen av RAS anlegget vil starte opp til høsten, og den første fisken skal være på plass ved inngangen til 2023. Ferdig utbygd tar man mål av seg til å produsere 33.000 tonn laks.

Fiskevelferdsdirektør Borghild Hillestad har doktorgrad innen avl og genetikk fra NMBU, og kommer fra stillingen som Genetics manager hos Benchmark Genetics. Hun er også i ferd med å ferdigstille en Executive MBA i strategisk ledelse ved NHH. Fra drift av egen gård er hun godt vant med husdyrhold. Hun skal forvalte den mest verdifulle ressursen vi har gjennom hele dens livssyklus. Hennes ansvarsområde vil være å ivareta laksen sin velferd fra rogn til ferdig utvokst størrelse.

Cropped_KN.jpg

Kjartan Nesse, CTO

I rollen som CTO hentes Kjartan Nesse, som kommer fra Aker BP. Nesse har en MSc innen fysikk fra UiB og økonomi og ledelse fra NHH. Han har en bred arbeidsbakgrunn, med svært relevant erfaring fra oppstartsbedrifter, samt strategisk arbeid for store bedrifter som Equinor, Hydro og nå sist, Aker BP. Han vil ha hovedansvaret for å utvikle de teknologiske systemene ved anlegget, som skal definere Viking Aqua i fremste rekke innen overvåking og automatisert drift.

Vi har fått den kompetansen vi drømte om til vårt anlegg. Dette er folk som scorer høyt på alle krav som vi stilte i rekrutteringsprosessen. Generelt har rekrutteringen vært en veldig positiv opplevelse, vi har hatt en rekke sterke kandidater inne til samtale, sier Peder Bruce.

Orginally published at intrafish.no