Pressemelding: Viking Aqua har ansatt Direktør for Forretnings­utvikling

Sorry, your browser does not support inline SVG.
Even Hopland
Even Hopland
Bilde av Even Hopland
Written by: Viking Aqua AS
12. mai 2023 10:34
Even Hopland er ansatt som Direktør for Forretningsutvikling i Viking Aqua

Hopland kommer fra Sekkingstadgruppen hvor han har vært konsernsjef siden 2019. Der har han hatt ansvar for salg, slakt og videreforedlingsenhetene i gruppen både i Norge og Danmark. Hopland har en allsidig ledererfaring fra finans, varehandel og konsulentvirksomhet i tillegg til styreverv i sjømatnæringen. Han er utdannet ved Handelshøyskolen BI hvor han har tatt en Master i Finansiell Strategi.

- Viking Aqua er det mest visjonære prosjektet for oppdrett av laks på land. De har samlet et svært kompetent team for å realisere planene», uttaler Even Hopland.

'Selv har han hatt en aktiv stemme i bransjen for utvikling av norsk laks og spesielt av bærekraftige løsninger.

- Når de nå har utviklet et innovativt og kommersielt spennende konsept som kombinerer de laveste utslipp for matproduksjon med gode avkastningsmuligheter for investorer, var det ikke et vanskelig valg å ta; dette vil jeg være med på, avslutter Hopland.

- Vi setter stor pris på den tilliten som Even viser selskapet og med han på laget så komplementerer vi det allerede sterke laget som er på plass. Even har bred og allsidig erfaring, men særlig viktig for oss er hans erfaring med nedstrømsdelen av verdikjeden, sier Ingar Valvik, CEO i Viking Aqua.

- Even sitt ansvarsområde vil være knyttet til forretningsutvikling på de ulike satsningsområdene i selskapet, og hans kompetanse innenfor finans kommer godt med. Vi skal produsere, slakte, videreforedle og selge et stort volum med laks, og med Even sin erfaring øker vi sjansene for å styrke og optimalisere våre forretningsområder, avslutter Valvik.

Han tiltrer formelt stillingen 1. august i år.

Kontaktperson:

Ingar Valvik

CEO, Viking Aqua AS

Mobil: 997 01 083

E-post: ingar@vikingaqua.no