Pressemelding: Fulltegnet emisjonsrunde gjennomført i Viking Aqua AS

Sorry, your browser does not support inline SVG.
Bernt O. Bodal - Foto: Namdalsavisa
Bernt O. Bodal - Foto: Namdalsavisa
Bernt O. Bodal, Foto: Namdalsavisa
Written by: Viking Aqua AS
30. mars 2023 15:27
Viking Aqua kunngjør at deres siste emisjonsrunde ble fulltegnet på femti millioner kroner.

En av investorene som har gått inn i selskapet er Bernt O. Bodal. Bodal har over 40 års erfaring fra sjømatindustrien, og har blant annet spilt en sentral rolle i både etableringen og posisjoneringen av American Seafoods Group som et av verdens største sjømatselskaper. Han har tidligere vært styreleder og CEO i samme konsern inntil 2018. Bodal sitter nå som styremedlem i American Seafoods Group og i Skuld Insurance.

«Vi har over tid hatt en god dialog med Bodal og er veldig begeistret for at en med hans internasjonale erfaring, kompetanse og ikke minst merittliste i American Seafoods Group er interessert å bidra til å få RAS prosjektet realisert. Her får vi en investor med på laget som kan bidra særlig innen internasjonalt marked og salg. Bodal har fulgt prosjektet tett over en lengre periode og det betyr særs mye at han er villig til å satse på prosjektet og oss», sier styreleder Stein Inge Larsen i Viking Aqua.

«Viking Aqua er et meget spennende prosjekt som jeg har fulgt med på med stor nysgjerrighet. Å etablere seg internasjonalt innen sjømatnæringen er krevende og det er en stor fordel med nettverk og relasjoner ved siden av rett kompetanse og særlig da innenfor lovgivning. For eksempel er Nord-Amerika kjent for å være et utfordrende marked å etablere seg i for nye internasjonale aktører, men jeg har tro på at en aktør som Viking Aqua med sine høye ambisjoner særlig innen fiskevelferd og bærekraft, kan få dette til og vil således bidra med min erfaring og kompetanse når og om prosjektet har behov for det», sier Bernt O. Bodal.

Den fulltallige emisjonen består av flere nye investorer og eksisterende aksjeeiere.

«Nå gjenstår arbeidet med å få levert rammesøknad for byggetillatelse før prosjektet kan sette i gang byggefase èn i løpet av høsten. Det er enormt spennende tider vi går inn i nå og partnere og våre ansatte i prosjektet har levert en fantastisk innsats hittil. Det er ingen tvil om at vi har et dedikert og motivert team og det er veldig kjekt å se», avslutter Larsen.

Kontaktperson:

Stein Inge Larsen

Styreformann, Viking Aqua AS

+47 992 05 940

stein@byrknes.no